Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.se


Järpen Puppies Freja

Freja är en Eurasiertik som ska fylla 4 år den 17/1 2022. Freja är från en kennel, Järpéns puppies i Vimmerby, Gullringen. Hon har stamtavla,  friröntgade höfter, armbågar och är ögonslyst ua enligt skk och väger ca 18-19 kg.  Freja har aldrig haft några sjukdomar eller övriga fysiska problem, utan är en väldigt frisk och pigg vovve.

Freja är en lite blyg och reserverad hund som behöver få ta sin egen tid med att komma fram till främlingar och tycker inte om när folk tjatar på henne eller ”hänger” över henne. Hon blir inte aggressiv, men otrygg och backar iväg . Hon behöver få sin egen tid att komma fram.

Freja kan lätt bli stressad med för mycket höga ljud eller ifall man inte är tydlig mot henne. Hon är snäll mot barn men blir lätt stressad med barn runt sig och tycket inte om barnskrik.

Lilla Freja är en fantastisk och fin hund på många sätt. På promenader är hon jättesnäll och bekväm att gå med . Hon vill med på allt, drar aldrig i kopplet och skäller inte på andra hundar eller människor. Hon är jättenöjd om hon bara får nosa i sin egen takt och ta det lugnt.  Hon är oftast glad och nyfiken på naturen. På trädgården tycker hon mycket om att leka och tugga pinnar och vara utomhus.

När Freja väl accepterat en ny person är hon världens snällaste och mysiga vovve. Hon vill gärna bli kliad bakom örat och lägger sig gärna på rygg för att bli kliad på magen.

Hon vill dock inte bli störd när hon äter. Som med många andra hundar behöver Freja gränser och att man är tydlig mot henne. Dock är hon en känslig liten tjej och det är bättre att vara mjuk mot henne än att höja rösten. Hon är väldigt smart och snabblärd och förstår fort vad man säger och det finns ingen anledning att vara hård mot henne.

Anledningen till att vi väljer att omplacera Freja är för att hon inte trivs med våra katter och i vår hemmiljö. Hon blir otrygg av katternas oberäkneliga rörelser och vi upplever henne som mer stressad hos oss än hos andra. Jag har även en äldre tik som inte riktigt orkar med Freja längre då min äldre tik även blivit blind. Freja dominerar lätt vår äldre tik och det fungerar inte riktigt bra heller då min äldre tik har blivit försvagad med åren.

Vi ser helst att Freja kommer till ett hem utan småbarn eller andra djur. Freja behöver få vara med sin ägare mycket och är jättenöjd med lugna promenader. Freja behöver komma till någon som har mycket tid för henne och inte är borta för långa stunder.

Vi vill att man fortsätter hantera Freja på ett trevligt sätt med mycket positiv förstärkning och absolut inga tendenser till någon typ av bestraffningar .

Vid intresse, hör gärna av er för samtal och eventuellt boka en träff . Berätta gärna lite om er själva och vad ni kan erbjuda Freja.

Vi bor på ön Sturkö utanför Karlskrona. Kan nås dagtid från 10.00 fram till 20.00 och även fram till 20.00 på helger.

Mina uppgifter:

Linnea Isljung

Båtsmansvägen 50 A

373 62 Sturkö

Mobil: 073-5079055

Mejl: linneaisljung@hotmail.com