Omplacering

Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.se


Nemo letar nytt hem

Stamtavlenamn: Teddywood’s Texas by Sunshine
Registreringsnr: SE37132/2012

Anledningen till omplacering är att tiden räcker inte till. Vi har en 5 månaders bebis hemma och jag har inte den tid att spendera med Nemo som jag önskar.
Han är en 7-årig okastrerad hane som kommer från en småbarnsfamilj. Han är van vid barn men tycker inte om när det bli för stökigt, då drar han sig undan och går och lägger sig där han kan få vara ostörd.
Nemo behöver komma till ett hem utan barn och som ensamhund. Han är inte förtjust i andra hanhundar och behöver socialiseras och lära sig hundspråket. Han behöver en trygg fast hand som kan spendera mycket tid med honom och träna just detta.
Han är en pigg, alert och mycket lättlärd hund. Älskar att vara ute i trädgården men vill gärna vara nära en så han håller sig i närheten.

Vid intresse så får ni gärna höra av er till mig per telefon 0735-120390 eller via mail emm_aa_@hotmail.com

Med vänlig hälsning
Emma Olofsson


Luna söker nytt hem

Stamtavlenamn: Coryana’s Rizza
Registreringsnr: SE11023/2015

Luna har mycket energi, älskar att leka, vara ute i naturen och tycker om att bada när vi är vid sjön. Mycket spring i bena så att säga. Väldigt sällskaplig och vill vara med hela tiden. Hon älskar att vara med sin familj ute som inne. Sover i sängen gör hon med och får vara uppe på soffa och fåtölj.

Hon är också väldigt smart och lär sig gärna nya saker med rätt motivation! Kan sitt, ligg, tass, snurra runt osv.

Vi har tränat henne att kunna vara ensam. Dock har det blivit svårare på senare tid, så vi är iväg endast korta stunder numera. Hon gör inga skador på boendet eller sådant, hon blir bara väldigt nedstämd och gnyr efter oss. (Uttrycker otrolig glädje när vi kommer hem igen.)

Hon är väldigt vaktig, har bott i lägenhet i hela sitt liv och skäller till så fort något ljud låter utanför lägenheten; t ex om en granne kommer in i porten eller öppnar sin lägenhetsdörr osv. (Känslig för ljud.)
Hon har också väldigt mycket jaktinstinkt i sig. Ser hon ett rådjur eller hare och är lös så sticker hon direkt. Hon har blivit bättre på att avbryta sin jakt när man ropar på henne nu på senare tid, men det är ändå svårt att ha henne löst och lita helt på henne. Så vi väljer att ha henne på långkoppel.

Avvaktande mot främlingar. Hoppar eventuellt till och gömmer sig mellan benen på oss om personen i fråga försöker klappa henne. Luna är dock nyfiken på andra människor men vill ta kontakt själv, men i väldigt försiktig fart eller hur man nu säger. Hon är mest positiv och framåt mot pensionärer eller ja äldre personer.

Hon har levt med två katter i hela sitt liv hos oss också. Dock när hon ser andra katter ute så blir hon tokig, så jag vet inte hur hon skulle reagera om det också fanns katter i det nya hemmet. (Tokig som att hon blir väldigt väldigt glad! Men för glad kanske.) men hon har alltid behandlat våra katter med respekt och varit försiktig och snäll mot dem.

I hundmöten så är hon endera väldigt lekfull och glad eller så blir hon grinig. Hon verkar inte tåla mindre hundar. Accepterar större hundar bättre, kommer bra överens med hundarna som bor i t ex samma hus som oss och leker gärna med dem om man träffar på dem på promenader. (Golden retriever bor i samma hus som oss, har även varit väldigt bra vän med en amstaff när vi bodde på annan adress)

Vi bor alldeles intill en skola och dagis. Så hon har träffat barn nästan varje dag då många barn blir glad av att se henne och vill prata med oss. Dock är hon väldigt avvaktande och försiktig mot även barn så jag vet inte heller hur det skulle fungera. Inga barn har direkt fått klappa henne även om de försökt på även hennes villkor dvs väntat på att hon tar kontakt med dem.

Också värt att nämna är att hon har svårare för att acceptera män än kvinnor.

Vi ser gärna att hon får komma till en aktiv familj som har möjlighet att vara ute mycket i naturen och bor i hus.

Mvh
Jonathan, Isabella och Luna

Vid intresse mejla janjonathan89@gmail.com