Omplacering

Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.se


Wolf söker nytt hem

Vi behöver omplacera vår eurasierhane Wolf (Leon) som blir 2 år den 18 maj 2019. Anledningen till att Wolf behöver ett nytt hem är att han har svårt för människor och då framförallt män. När Wolf träffar män är han rädd, osäker, skäller och vaktar. Detta gäller även män som han träffat sedan han var liten. Detta gör att vi inte kan träffa familj och vänner. Wolf är en mysig hund som tycker om att leka och följa med på aktiviteter och leka med andra hundar. Han har träffat katter vilket har fungerat bra.

Han har svårt för att vara ensam då han skäller och ropar efter oss. Wolf har gått på hunddagis när vi har jobbat. Han är inte van vid barn och behöver därför komma till någon utan barn. Då Wolf har svårt för människor behöver han komma till någon som inte behöver lämna honom själv eller till någon annan då det inte är säkert att nästa hunddagis fungerar.

Ni kan kontakta oss på tel nr: 073-807 22 55
Mvh Rei och Evelina


Jimbo söker nytt hem

En 5-årig kastrerad hanhund vid namn Jimbo (Essmanias Nayoro) söker efter en ny familj på grund utav ändrad livssituation. Jimbo är en snäll och pigg hund, som fortfarande har en unghunds styrka och nyfikenhet. Men han älskar också lugna mysstunder och sovmornar. Jimbo kan en del grundlydnad.
Jimbo passar bra in i både singel och större familjer, och skulle trivas bra med en kompis men inget krav.
Han fungerar bra med andra hundar och bjuder dem gärna till lek. Vi vet att han funkar med innomhuskatter, kaniner och lösgående höns, bara man är tydlig med vad reglerna är. Tyvärr känner sig Jimbo osäker och stressad runt barn, men det går bättre med lugna hundvana barn har vi märkt.
Jimbo har höftledsartros så det är viktigt att han håller sin fina vikt på 25-26 kilo och får röra på sig i skog och terräng för att bibehålla hans muskelmassa. Med hjälp utav sin medicin, som han får dagligen i maten, har han inga större besvär eller smärta. Han är pigg och glad, och hoppar och springer gärna.
Omplacering kan ske relativt omgående. Det viktiga för oss är att får ett bra hem

Kontakta Vidar Freij vid intresse: v.freij@hotmail.com


Kosmos letar nytt hem

En 3-årig hanhund som heter Kosmos behöver ha ett nytt hem på grund av ändrad livssituation. Detta är en hund som är van vid att vara med husse på arbetet.
Kosmos är en glad och pigg hund och bjuder gärna in andra hundar till lek, han är van att umgås med både små och stora barn. Han gillar att spåra och han kan en del grundlydnad, ägarens önskan är att Kosmos ska få bo i ett hus på landet och få promenera i skogen. För mer information skriv lite om dig (er) och skicka till mig undertecknad så kommer jag att vidarebefordra informationen till hundägaren.

Med vänlig hälsning
Kerstin Olofsson SvEUK valpförmedling/omplacering

Se kontaktuppgifter överst på sidan