Omplacering

Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.se


Nemo letar nytt hem

Stamtavlenamn: Teddywood’s Texas by Sunshine
Registreringsnr: SE37132/2012

Anledningen till omplacering är att tiden räcker inte till. Vi har en 5 månaders bebis hemma och jag har inte den tid att spendera med Nemo som jag önskar.
Han är en 7-årig okastrerad hane som kommer från en småbarnsfamilj. Han är van vid barn men tycker inte om när det bli för stökigt, då drar han sig undan och går och lägger sig där han kan få vara ostörd.
Nemo behöver komma till ett hem utan barn och som ensamhund. Han är inte förtjust i andra hanhundar och behöver socialiseras och lära sig hundspråket. Han behöver en trygg fast hand som kan spendera mycket tid med honom och träna just detta.
Han är en pigg, alert och mycket lättlärd hund. Älskar att vara ute i trädgården men vill gärna vara nära en så han håller sig i närheten.

Vid intresse så får ni gärna höra av er till mig per telefon 0735-120390 eller via mail emm_aa_@hotmail.com

Med vänlig hälsning
Emma Olofsson


Tippen söker sitt nya föreviga hem!

Stamtavlenamn: Ex Amino’s Created By True Love
Registreringsnr: SE31491/2012

Tippen är född hos oss 2012-04-24 och är 7 år gammal. Fullvaccinerad och okastrerad. Har lite vana med barn men bör bo i ett hem med inte allt för små barn. Tippen ska helst bo som ensam hund, ej med annan hane och är inte van vid katter.
Han är glad och trevlig men en bestämd herre och därför tror vi att en familj/par/person med hundvana skulle passa för honom.
Han omplaceras pga av personliga skäl och det är vi som ombesörjer omplaceringen, därför går all kontakt via oss.
Är du/ni intresserade av att veta mer tveka inte att höra av er till oss!

Ring eller maila på: eurasier@examinos.se alt Madeleine: 0707786565, Jennifer: 0734216543

Kan vi ej svara lämna meddelande eller skicka sms.


Gramse letar nytt hem

Stamtavlenamn: Järpéns Puppies Ghiradelli Of Baloo
Registreringsnr: SE45784/2018

Gramse är en unghund på 1 år och inte en hund för vem som helst. Han är inte kastrerad, han fungerar med alla hundar men är väldigt energisk och ”på”. Gramse är en väldigt social hund och blir jätteglad när folk vill hälsa på honom. Han är lätt att hantera och älskar att lära sig nya saker.

Det som leder till att Gramse nu behöver komma till en person som är trygg i sig själv är att Gramse har utvecklat ett vaktbeteende som leder till att han har börjat markera mot sin ägare. Vi söker därmed någon som har erfarenhet av hundar med vakttendens samt någon som är villig att lägga ner tid och energi och i gengäld få en vän för livet. Vi tror att detta beteende kommer ebba ut samt går att tränas bort men vi har två mindre barn och måste ta ansvar som föräldrar och inse att våran underbara hund och barnens ögonsten kanske en dag misstolkar signaler och biter barnen och där vill vi inte hamna.

Gramse är inte en aggressiv hund, han agerar bara helt naturligt som vilken hund som helt men det som skiljer Gramse från andra hundar är att när han vaktar hoppar han över en del varningssignaler och går direkt till att bitas och han biter hårt vilket inte är ett önskvärt beteende hos en familjehund, men vi tror som sagt att detta säkert går att tränas bort och blir bättre med åren.

Har man frågor om Gramse svarar vi gärna på dessa vi vill att Gramse ska få det bästa liv som han förtjänar.

Vi bor i Linköping.

Vid intresse maila oss: alexandra.romanovic@gmail.com


Teo letar nytt hem

Stamtavlenamn: Leiionspitz Wildstar Whooper
Registreringsnr: SE44207/2012

På grund av sjukdom måste jag tyvärr skaffa ett nytt hem åt min hund Teo som är 7 år.

Han är en snäll och trevlig hund, men han har en väldig aggression mot andra hanhundar, han blir då blockerad och har rykt ihop och slagits, turligt nog har ingen blivit skadad. Teo fungerar bra ihop med tikar och han är van vid katter.
En tid bodde han ihop med en annan hanhund det fungerade bra efter tre veckors träning.

Han är friröntgad, vaccinerad, chip-märkt och kastrerad.

För ytterligare information ring ägare Helene Jansson.
Tel: 070-6288732
Vi bor i Dala-Järna.