Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.seCzaruzos Ego “Lakris”

SE38258/2020

Lakris är en 1-årig, okastrerad svart hane som finns i Malmö. Lakris är social, trygg och harmonisk! Han är allt annat än reserverad, söker gärna kontakt och älskar människor, framförallt barn som han är mycket van med. Lakris bor idag i ett hem med två barn, där det är fullt med barn som kommer och leker och busar. Han går sällan undan utan vill alltid vara med och nära – han bryr sig inte om höga ljud eller stoj och stim. Ibland lägger han sig en bit ifrån och sover! Han är trygg och stabil men såklart fortfarande valpig unghund. Han vill ofta kela och gosa men sover helst för sig själv i hallen. Han skäller bara när han vaktar oss och det är inte så ofta, någon gång då och då när det är något konstigt i trädgården – han vaktar aldrig inne. Han ogillar kloklippning och att äta så där är han väl ganska rastypisk ändå. Han är följsam i de dagliga göromålen och kan de ”enkla” kommandona, men inte så intresserad av att träna tricks eller så. Går bra i koppel för det mesta, kan dra ibland och blir ofta leksugen vid hundmöten så det tränar vi på. Klarar vara ensam men såklart inget han föredrar.

Lakris har haft problem med sina armbågsleder, armbågsledsdysplasi, och genomgått artroskopi på båda, som jag gärna berättar mer om. Han är nu så färdigbehandlad som han kan bli och uppvisar varken smärta eller hälta men har en grundproblematik och finns inga garantier men en god prognos. För det mesta kan han vara med som vilken hund som helst men bör varken träna agility eller apport eller leka intensivt med större hundar. Vill även berätta att ett tag när vi först hörde om PCD så trodde vi att han hade milda symptom men efter veterinärsbesök och grundlig genomgång såg veterinären inget att vara bekymrad för gällande detta utan han har ett gott allmäntillstånd. 

Det viktigaste för mig är att hitta ett hem som kan erbjuda Lakris en härlig, trygg och kärleksfull tillvaro! Ett hem som kommer älska den här underbara hunden för alltid.

Jag berättar gärna mer om varför vi letar nytt hem men kan mycket kort säga att det beror helt på mig och mitt hälsotillstånd och inte på något sätt på grund av Lakris.

Vid intresse, kontakta Kerstin Olofsson på 070-5661438 eller
valphanvisning@eurasierklubben.se så förmedlar hon kontaktuppgifter till ägarna