Omplacering

Omplacering av eurasier är en kostnadsfri tjänst och det krävs inte medlemskap i klubben.

Det är inte alltid det går som man planerat och ibland hamnar en hund i kläm, det kan vara ändrade familjeförhållanden, allergier eller andra saker som gör att man inte kan behålla sin hund. Eurasierklubben kan försöka hjälpa er att hitta ett nytt hem så att hunden kan få det så bra som möjligt. Det förekommer att man gärna vill ta hand om en mer vuxen hund, för att just det kanske passar bättre. Vid problem eller frågor, tveka inte att ta kontakt.

Kerstin Olofsson
Emriks gata 6
582 25 Linköping
Tel: 013-124353
Mobil: 070-5661438
valphanvisning@eurasierklubben.se


Nemo letar nytt hem

Stamtavlenamn: Teddywood’s Texas by Sunshine
Registreringsnr: SE37132/2012

Anledningen till omplacering är att tiden räcker inte till. Vi har en 5 månaders bebis hemma och jag har inte den tid att spendera med Nemo som jag önskar.
Han är en 7-årig okastrerad hane som kommer från en småbarnsfamilj. Han är van vid barn men tycker inte om när det bli för stökigt, då drar han sig undan och går och lägger sig där han kan få vara ostörd.
Nemo behöver komma till ett hem utan barn och som ensamhund. Han är inte förtjust i andra hanhundar och behöver socialiseras och lära sig hundspråket. Han behöver en trygg fast hand som kan spendera mycket tid med honom och träna just detta.
Han är en pigg, alert och mycket lättlärd hund. Älskar att vara ute i trädgården men vill gärna vara nära en så han håller sig i närheten.

Vid intresse så får ni gärna höra av er till mig per telefon 0735-120390 eller via mail emm_aa_@hotmail.com

Med vänlig hälsning
Emma Olofsson


Juno letar nytt hem

Stamtavlenamn: Kitune’s Athena
Registreringsnr: SE54846/2013

Anledningen till att vi försöker hitta ett för evigt hem till Juno är att hon inte kan lämnas ensam hemma, inte ens kortare stunder. Hon skäller och gråter och rusar omkring och kan inte komma till ro. Det är väldigt svårt att lösa vardagarna där vi alltid måste ha någon som passar henne för både kortare ärenden och när vi arbetar. (Idag är hon hos två pensionärer i vårt kvarter ca tre dagar i veckan men de har också sina ärenden och hon kan inte alltid vara hos dem.)
Vi har löst detta genom att hon varit på dagis som funkade sådär och sen har vi arbetat på kvällar, helger och nätter. Vi har också haft mycket hjälp av nära och kära. Vi har tränat henne med hjälp av hundtränare och även provat med mediciner från veterinär men utan positivt resultat.
Hon vill vara nära oss hela tiden och går fint både med koppel och utan och bryr sig inte om andra hundar. Hon skäller aldrig på andra människor eller hundar när vi är på promenad. Men hon larmar när någon ringer på dörren eller hör någon utanför. Hon är van vid barn och med andra människor men tycker inte om ifall det blir för stökigt då hon drar sig undan. Hon kan vara med andra hundar men tycker inte om hanhundar då hon säger ifrån ifall de kommer för nära. Hon tycker om, som med alla hundar, att vara ute i naturen och då är hon alltid lös och då har hon örnkoll på var vi är och håller sig såklart nära. Hon är väldigt lojal, sällskaplig och snäll som gärna bara vill vara nära oss, ute som inne. Sover i sängen och i soffan.
Hon kan vara med katter som vi passat mycket och även på gårdar där det finns många djur.
Vi önskar hitta nån som inte lämnar henne ensam hemma. Vi har fått tips att försöka låna en annan hund som är trygg och kan vara ensam hemma och se ifall det hade gått men vi har inte provat det så vi vet inte ifall det skulle lugna henne. Kanske?
Vi bor i Göteborg

Med vänlig hälsning Petra, Dick och Juno

Vid intresse mejla johanssonpetra1@hotmail.com eller skicka ett SMS till 0721-557544.