Hälsoregister

REGLER FÖR HÄLSOREGISTRET
I dagsläget är det beslutat att hälsoregistret endast kommer att vara tillgänglig för uppfödare som hjälp i deras avelsarbete. Även nordiska uppfödare kan få ta del av hälsoregistret. Övriga medlemmar kan få information och hjälp med frågor om specifika hundar genom att kontakta avelskommittén.

Din inloggning är personlig och får inte delas ut till någon annan. Missbruk mot reglerna kan medföra avstängning från hälsoregistret.
 
REGISTRERING FÖR SVENSKA UPPFÖDARE
För att få tillgång till hälsoregistret ska du som är svensk uppfödare:

  1. Vara medlem i SvEuk
  2. Ha registrerat kennelnamn alternativt fött upp en kull som registrerats i SKK.

Svenska uppfödare kan registrera sig direkt på klubbens hemsida, se “Inloggning för uppfödare” i högerspalten och välj “Registrera”.

Använd gärna ditt kennelnamn som användarnamn, även om det är frivilligt, då det gör det lättare för webmaster att identifiera dig som uppfödare. Webmaster måste nämligen godkänna din registrering innan du får tillgång till hälsoregistret. När din registrering är godkänd och du är inloggad så syns fliken “Hälsoregister” längst till höger i menyraden, där du sedan kan klicka dig vidare.

Om du av någon anledning inte får tillgång till hälsoregistret inom ett par dagar så kan du skicka ett mejl till webmaster och skriva vilket användarnamn du valt så att webmaster vet vem du är.
 
REGISTRERING FÖR NORDISKA UPPFÖDARE
För att få tillgång till hälsoregistret ska du som är nordisk uppfödare:

  1. Ha ett kennelnamn som är anslutet till FCI.
  2. Vara medlem i rasklubb.
  3. Skicka in uppgifter om två sjuka hundar till hälsoregistret, där hundarna har eller har haft EPI/EPA, hypotyreos eller magomvridning eller där hunden är sjuk eller bärare av DWLM.

Sjukrapporteringarna skickas direkt till avelskommittén och när dessa har godkänts kan du som nordisk uppfödare registrera dig på hemsidan på samma vis som svenska uppfödare (se ovan).